Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-30@00:52:00 GMT

نقشه ماهواره ای دمای سطح زمین/ میانگین دمای اردیبهشت

تاریخ انتشار: ۱۹ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۱۸۷۳۶۷

نقشه ماهواره ای دمای سطح زمین/ میانگین دمای اردیبهشت

‌به گزارش خبرنگار مهر، سازمان فضایی ایران با استفاده از تصاویر ماهواره‌ای، میانگین دمای سطح زمین کشور در اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ را در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته پایش و رصد کرده است.

دمای سطح زمین (Land Surface Temperature :LST) که عمدتاً حاصل بازتابش پوشش‌های طبیعی شامل خاک، برف و پوشش گیاهی است از جمله متغیرهایی محسوب می‌شود که اطلاعات مفیدی را در رابطه با خصوصیات فیزیکی و شیمیایی زیر سیستم‌های زمین ( هوا کره، آب کره، خاک کره، گیاه کره و انسان کره) و فرآیندهای آنها فراهم می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این نوع از دما تابعی از انرژی خالص در سطح زمین است که به مقدار انرژی رسیده به سطح زمین، گسیل‌مندی سطح، رطوبت و جریان هوای اتمسفر بستگی دارد.

دمای سطحی زمین در بسیاری از مطالعات علمی از قبیل اقلیم شناسی، هواشناسی، کشاورزی، هیدرولوژی، زمین شناسی، باستان شناسی، مصرف انرژی و غیره، به عنوان یک عامل مهم مطرح شده و از جمله پارامترهای مهمی است که می‌تواند نشان دهنده تغییرات دما در سطح زمین باشد.

با تحلیل و بررسی نقشه های LST اطلاعات مفیدی در زمینه بررسی پدیده‌های مختلف، از جمله تجزیه و تحلیل جزایر حرارتی در کلان شهرها، تشخیص آنومالی‌های حرارتی مربوط به زلزله، شناسایی منابع زمین گرمایی، پایش خشکسالی و آتش سوزی را می‌توان تهیه کرد.

پایش دمای سطح زمین با فناوری سنجش از دور

با استفاده از‬ داده‬ های‬ مربوط‬ به‬ دمای روزانه سطح زمین می‌توان نقشه حداکثر دمای ماهیانه را برآورد و توزیع جغرافیایی الگوهای حرارتی در سطح کشور را شناسایی و بررسی کرد؛ همچنین می‌توان نقشه‌های حداکثر دمای ‏ماهیانه و فصلی را نسبت به تاریخ مشابه در سال‌های گذشته مورد بررسی قرار داد.

به طور کل تولید و مقایسه این نقشه‌ها برای متخصصان در حوزه‌های کاربردی مختلف بسیار مهم و با اهمیت ارزیابی می‌شود.

بر‬ این‬ اساس‬ سازمان‬ فضایی‬ ایران‬ با استفاده از ‏تصاویر ماهواره‬ سنجشی ترا و سنجنده مادیس، میانگین دمای روزانه کشور در اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ را بررسی و به نمایش گذاشته است.

بررسی داده‌های ماهواره‌ای نشان می‌دهد که میانگین دمای روزانه در اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۰، یک روند صعودی داشته در حالی که در اردیبهشت ۱۴۰۱ این روند صعودی دیده نمی‌شود. همچنین بیشترین مقدار دما حدود ۵۰ درجه سانتی گراد در تاریخ ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۰ ثبت شده است.

نمودار میانگین روزانه دمای اردیبهشت ماه در سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱

داده‬ های‬ ‏تصاویر ماهواره ترا و سنجنده مادیس از نقشه حداکثر دمای سطح زمین در سطح کشور و مقایسه نقشه‌های بیشینه دمای اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ نیز نشان می‌دهد که بیشترین دمای ثبت شده حدود ۶۶ درجه سانتی گراد، مربوط به اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۰ است.

بیشترین دمای ثبت شده در اردیبهشت ۱۴۰۱ نیز حدود ۶۵ درجه سانتی گراد است. داده‌های سنجش از دور نشان می‌دهند که مناطق غرب و شمال‌غربی کشور، دمای بسیار پایین‌تری نسبت به مناطق مرکزی و جنوب شرقی کشور دارند.

نقشه بیشینه دمای سطح زمین در اردیبهشت ماه ۱۴۰۰

نقشه بیشینه دمای سطح زمین در اردیبهشت ماه ۱۴۰۱

کد خبر 5507454 معصومه بخشی پور

منبع: مهر

کلیدواژه: ماهواره فناوری فضایی سنجش از دور گرمای زمین سازمان فضایی ایران حاکمیت سایبری فناوری فضایی نوآوری شرکت دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تحقیقات علمی حمله روسیه به اوکراین قانون روسیه فناوری نانو ایرانسل ثبت اختراع لپ تاپ همراه اول اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۰ اردیبهشت ماه دمای سطح زمین میانگین دمای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۸۷۳۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ورود سامانه بارشی به کشور طی سه‌شنبه

رییس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی از ورود سامانه بارشی به کشور طی سه‌شنبه (۱۱ اردیبهشت) همچنین وزش باد شدید در نوار شرقی کشور طی سه روز آینده خبر داد.

صادق ضیاییان در گفت و گو با ایسنا افزود: بر اساس تحلیل آخرین نقشه‌های پیش‌یابی هواشناسی امروز (۸ اردیبهشت) در استان‌های کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری ، فارس، برخی مناطق کرمان و جنوب یزد ابرناکی و رگبار پراکنده باران، گاهی همراه با رعد و برق و وزش باد شدید موقتی پیش‌بینی می‌شود 

وی اضافه کرد: یکشنبه (۹ اردیبهشت) این وضعیت در ارتفاعات کرمان و برخی مناطق بوشهر و غرب هرمزگان ادامه خواهد داشت. دوشنبه ( ۱۰ اردیبهشت) در اغلب مناطق کشور جوی آرام خواهیم داشت. سه شنبه (۱۱ اردیبهشت) سامانه بارشی از غرب وارد کشور می‌شود و بارش در ایلام، کرمانشاه، کردستان، لرستان و جنوب آذربایجان غربی رخ خواهد داد .

ضیاییان افزود: چهارشنبه (۱۲ اردیبهشت) سامانه بارشی ضمن تقویت، نوار غربی و بخش‌هایی از استانهای بوشهر و فارس را تحت تاثیر خود قرار خواهد داد.

وی ادامه داد: طی سه روز آینده در نوار شرقی کشور وزش باد شدید پیش‌بینی می‌شود که در مناطق مستعد موجب خیزش گردوخاک خواهد شد.

رییس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی کشور درباره وضعیت جوی تهران طی دو روز آینده گفت: آسمان تهران فردا (۹ اردیبهشت) صاف تا کمی ابری، گاهی وزش باد با حداقل دمای ۱۴ و حداکثر دمای ۲۷ درجه سانتیگراد و طی دوشنبه (۱۰ اردیبهشت) صاف تا کمی ابری و در بعضی ساعت‌ها وزش باد، گاهی افزایش باد با حداقل دمای ۱۷ و حداکثر دمای ۲۹ درجه سانتیگراد پیش‌بینی می‌شود.

ضیاییان در پایان اظهارکرد: طی فردا و پس فردا شهرکرد با کمینه ۱ و ۳ درجه سانتیگراد و بندرعباس با بیشینه ۴۰ و ۳۶ دمای درجه سانتیگراد خنک‌ترین و گرمترین مرکز استان‌ها پیش‌بینی می‌شود.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • نقشه‌برداری از ذخایر میگو در خلیج فارس با اطلاعات ماهواره‌ای
  • باد شدید و رگبار باران در تهران
  • تصویربرداری ۹۵ درصد از اراضی کل کشور توسط ماهواره پارس
  • رگبار باران در تهران از چهارشنبه/ افزایش دما تا ۵ روز آینده
  • بارش شدید باران در پایتخت از چهارشنبه
  • تهران دوباره بارانی می شود؟/ پیش‌بینی هوای تهران طی پنج روز آینده
  • زباله فضایی در دام دوربین ماهواره ژاپنی افتاد
  • هشدار قرمز هواشناسی به کشاورزان
  • کدام منطقه جهان بیشترین تاثیر تغییرات آب‌وهوایی را تجربه کرد؟
  • ورود سامانه بارشی به کشور طی سه‌شنبه