Web Analytics Made Easy - Statcounter

محققان یکی از شرکتهای مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران موفق به طراحی و تولید سیستم کاملاً بومی موقعیت‌یابی دقیق ماهواره‌ای با دقت سانتی‌متری شدند.

به گزارش ایسنا، مهندس میثم غنی‌زاده، مدیرعامل این شرکت با اشاره به کاربردهای گسترده سیستم‌های تعیین موقعیت ماهواره‌ای گفت: ما در قالب یک استارت آپ با ایده طراحی و تولید محصولات مرتبط با صنعت موقعیت‌یابی که با نام GNSS شناخته می‌شود، فعالیت خود را شروع کردیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حال حاضر می‌توانیم محصولات شرکت را به دو دسته تقسیم کنیم. یک دسته از محصولات در حد طراحی و تولید هستند، به این معنا که در حد ایده بوده و حالا کمی پیش رفته و به پروتوتایپ رسیده‌ایم، دسته دیگر از محصولات نیز به‌صورت صنعتی در حال عرضه به بازار هستند.

وی در ادامه افزود: این حوزه را می‌توان به دو دسته سیستم‌های تعیین موقعیت دقیق ماهواره‌ای که با صنعت GIS و گیرنده‌های نقشه‌برداری مرتبط هستند و صنعت غیردقیق که کاربردهای عمومی دارد، تقسیم کرد و محصولات ما در دسته سخت‌افزاری، نرم‌افزاری و خدمات و سرویس جای می‌گیرد.

مهندس غنی‌زاده در معرفی محصول جدید شرکت که در دسته گیرنده‌های نقشه‌برداری ماهواره‌ای قرار می‌گیرد، اظهار کرد: این محصول دقت سانتی‌متری را در اختیار کاربران قرار می‌دهد. در سال ۹۷ محصول اول خود را در این حوزه طراحی کرده، در سال ۹۸ به پروتوتایپ آن رسیدیم و در سال ۹۹ محصول اول عرضه عمومی و به اصطلاح صنعتی شد. ارتقای دانش و دریافت ایده‌هایی از سمت کاربران، باعث شد تا پی ببریم که در زمینه ارتقای محصول قبلی چه کارهایی می‌توانیم انجام دهیم. برای مثال نداشتن نمایشگر، نداشتن برخی از سرویس‌های تحت وب و برخی از امکانات جانبی در محصول اول، سبب شد تا محصول دوم را طراحی کنیم.

مدیرعامل این شرکت یادآور شد: محصول جدید، منطبق با استانداردهای روز دنیا و قابل رقابت با محصولات کشورهای پیشرو مانند آمریکا، سوئیس ، آلمان و چین است. بررسی محصولات کشورهای پیشرفته و در نظر داشتن روندهای موجود در کسب و کارهای GNSS و نقشه برداری در طراحی و تولید این محصول مؤثر بوده است.

وی در تشریح رویکرد شرکت نیز گفت: به طور کلی رویکرد شرکت این است که ما نیز با توجه به محصولات موجود در بازار و طرح‌هایی که سایر کمپانی‌های پیشرو انجام می‌دهند، به فعالیت بپردازیم و ابتدا نیاز کشور را مرتفع کرده و سپس در سطح دانشی با آنها به رقابت بپردازیم.

مهندس غنی‌زاده بر بومی بودن صد درصدی محصول جدید تاکید کرد و افزود: چنین محصولاتی قبلاً توسط شرکت‌های پیشرو این صنعت طراحی و تولید شده‌اند. در طراحی و تولید اولین محصول از مهندسی معکوس استفاده کردیم، اما در تولید محصول دوم، به علت آنکه دانش اولیه ایجاد شده بود، در بخش تحقیق و توسعه و با بهره‌گیری از تکنیک‌های شرکت خود، طراحی محصول را به‌صورت کامل و بومی انجام دادیم.

مدیرعامل این شرکت در تصریح مفهوم بومی بودن محصول بیان کرد: در بومی‌سازی باید در دو لایه سخت‌افزاری و نرم‌افزاری طراحی انجام داده شود. لایه سخت‌افزاری شامل طراحی PCD، طراحی مدار الکترونیک و… است. لایه برنامه‌ریزی نیز شامل برنامه‌هایی است که سخت‌افزار در آن مدیریت شده و کار می‌کند. همچنین این لایه شامل نرم‌افزار یا اپلیکیشنی است که گیرنده را مدیریت کرده و داده‌ها را در اختیار کاربران قرار می‌دهد. لذا این محصول صددرصد بومی است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به وجود چالش‌هایی در کشور درباره بومی بودن اشاره کرد و گفت: بومی‌سازی به این معنا نیست که به تولید قطعات الکترونیکی بپردازیم، برای مثال مقاومت، خازن، آی سی و… توسط شرکت‌های مختلف تولید شده و در بازار وجود دارد. محصول بومی ما از قطعاتی که در بازار موجود بوده مهیا شده است. با این تفاوت که دانش و تکنیک ما موجب شده تا از آنها استفاده کرده و ارزش افزوده بالایی را برای محصول خود ایجاد کنیم.

مهندس غنی‌زاده در معرفی کاربران محصول شرکت تصریح کرد: مهندسین نقشه‌بردار، شرکت‌های خدماتی و مهندسی در حوزه عمران و ساختمان، سازمان‌های GIS محور مانند شرکت آب، برق، گاز، سازمان ثبت اسناد و املاک کشور متقاضی استفاده از چنین محصولاتی هستند. به طور کلی هر کسی که به دقت سانتی‌متری برای فعالیت‌های مختلف از جمله جانمایی، تهیه نقشه، پیاده‌سازی نقشه، تعیین حدود، محیط و مساحت املاک و اراضی کشاورزی نیاز دارد، می‌تواند کاربر این سیستم باشد.

مدیرعامل این شرکت در بیان میزان سهم بازار خاطرنشان کرد: تعیین این موضوع با توجه به عدم شفافیت آمار واردات سخت است، با این وجود می‌توان گفت که در حال حاضر یک چهارم نیاز بازار را تأمین می‌کنیم که با سرمایه‌گذاری بیشتر در دو بخش تولید و تأمین و همچنین تحقیق و توسعه می‌توانیم سهم بیشتری را در بازار کشور داشته باشیم.

وی به حضور رقبای خارجی و داخلی نیز اشاره کرد و گفت: فکر می‌کنم حدود ۵۰ درصد مالکیت در اختیار تولیدکنندگان داخلی است که به طور مشخص دو شرکت هستیم و ۵۰ درصد دیگر و شاید بیشتر در اختیار شرکت‌های خارجی است که در دو سال اخیر بیشتر از کشور چین بوده‌اند.

مهندس غنی‌زاده با یادآوری این نکته که در گذشته، در صنعت موقعیت‌یابی دقیق از دوربین‌های نقشه‌برداری استفاده می‌شد، بیان کرد: دوربین‌های نقشه‌برداری به همراه سیستم‌های اندازه‌گیری سنتی با سهولت کمتر، سرعت کمتر و هزینه بالاتری، خدمات را به مهندسین نقشه‌بردار ارائه می‌دادند. در واقع برای رسیدن به مختصات یک نقطه باید کار سنگینی انجام می‌شد. اما امروزه با یک گیرنده که سیگنال‌های ماهواره‌ای را از منظومه‌ها و موقعیت‌های ماهواره‌ای که توسط اتحادیه اروپا، چین، آمریکا و روسیه طراحی و وارد سرویس شده‌اند، دریافت می‌کند و با کمک آن در کسری از دقیقه می‌توان به دقت سانتی‌متر رسید.

مدیرعامل این شرکت در تشریح چالش‌های کسب و کاری اظهار کرد: بیشتر چالش‌ها در همه کسب و کارها مشترک است. بحث تأمین مالی یکی از چالش‌های اصلی شرکت بود، زیرا محصول به علت داشتن پروتکل‌های ارتباطی جزو صنعت اینترنت اشیا محسوب می‌شود و می‌بایست با گروه‌های مختلف کاری و متخصص همکاری داشته و جذبشان کرد. تأمین مالی چنین گروه‌هایی دشوار است. همچنین بخش طراحی تا رسیدن به پروتوتایپ و سپس محصول نهایی نیازمند سرمایه‌گذاری و تأمین مالی است تا بتوان محصول را فوراً وارد بازار کرد و به خاطر اینکه ریسک سرمایه‌گذاری در کشور بالا است، صندوق‌های سرمایه‌گذاری و VCها در کسب و کارهای خیلی خاص و تکنیکی با احتیاط ورود می‌کنند و فرایند مذاکره با ایشان نیز بسیار زمان بر است. همچنین در حال حاضر نیروی متخصص کم شده و در کنار آن هزینه‌های نیروی انسانی افزایش یافته است و این امر نیز یکی دیگر از چالش‌های ما است.

وی به حمایت‌های مجموعه‌هایی مانند پارک‌های علم و فناوری از جمله پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و صندوق نوآوری و شکوفایی اشاره کرد و گفت: در حوزه مالی و به‌صورت مقطعی، جذب سرمایه‌های کوتاه مدتی را داشته‌ایم. در بحث منتورینگ و مشاوره نیز این نهادها، نسبت به محیط بیرون خدمات و کارایی بیشتری ارائه می‌دهند. همچنین اکوسیستم ایجاد شده توسط پارک علم و فناوری سبب می‌شود تا سرمایه‌گذاران راحت‌تر پذیرای گپ و گفت باشند و می‌توان با آنان به‌صورت گروهی یا موردی به گفتمان پرداخت.

مهندس غنی‌زاده این صنعت را رو به رشد دانست و بر تلاش برای همگامی با این تکنولوژی تاکید کرد و افزود: با افزایش توان مالی و توان تحقیق توسعه می‌توانیم تنوع محصولات خود را بالا ببریم. زیرا در این صنعت هرساله باید یک خدمت یا محصول جدید یا یک رویکرد جدید داشته باشیم تا بتوانیم در بازار جایگاه خودمان را حفظ کرده و سهم بازار خود را افزایش دهیم.

به نقل از روابط عمومی دانشگاه تهران، مدیرعامل این شرکت در پایان سخنان خود رویکرد صادراتی را به‌عنوان اولویت شرکت برشمرد و تصریح کرد: داشتن صادرات و رسیدن به درآمدهای ارزی، هدف اصلی ما است. با وجود بالا بودن رقم GDP ایران و همچنین حضور مصرف‌کنندگان بزرگ، درآمدها تحت الشعاع نوسانات ارزی قرار گرفته است. در تلاشیم تا بتوانیم با درآمد ارزی فعالیت‌های خود را بیشتر و بهتر گسترش دهیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: شرکت های دانش بنیان ماهواره پارک فناوری تهران مدیرعامل این شرکت نقشه برداری طراحی و تولید سرمایه گذاری علم و فناوری موقعیت یابی ماهواره ای محصول جدید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۰۸۲۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح یک شرکت آمریکایی برای نصب آینه در فضا برای تولید انرژی خورشیدی

ایتنا - یک استارت‌آپ آمریکایی قصد دارد آینه‌های در حال چرخش را در اطراف زمین مستقر کند که قادرند نور خورشید را به نیروگاه‌های خورشیدی بفرستند تا بتوان به کمک آن‌ها انرژی تجدیدپذیر را شب‌هنگام پس از غروب خورشید نیز تولید کرد.
یک استارت‌آپ، که در کالیفرنیا قرار دارد، قصد دارد آینه‌های در حال چرخش را در اطراف زمین مستقر کند که قادرند نور خورشید را به نیروگاه‌های خورشیدی بفرستند تا بتوان به کمک آن‌ها انرژی تجدیدپذیر را شب‌هنگام پس از غروب خورشید نیز تولید کرد. پژوهشگران می‌گویند یک نمونه طرح اولیه ماهواره بازتاب‌دهنده نور ممکن است سال آینده راهی مدار زمین شود.

بن نواک، پایه‌گذار و مدیرعامل «شرکت رفلکت اوربیتال» (Reflet Orbital Company)، اخیرا طرح‌های این شرکت را در نشست بین‌المللی انرژی از فضا معرفی کرده است.

رفلکت اوربیتال، صورتی فلکی متشکل از ۵۷ ماهواره کوچک است که در مدار قطبی هم‌گام با خورشید و در ارتفاع ۶۰۰ کیلومتری به دور زمین می‌چرخند.

مدار قطبی مداری است که ماهواره‌ها در آن از قطبی به قطب دیگر به گرد سیاره ما می‌چرخند. براساس این طرح، ماهواره‌ها همزمان و در زمانی مشخص از روز، بر فراز هر نقطه‌ای از زمین پرواز می‌کنند. این ماهواره‌ها در هر ۲۴ ساعت از هر نقطه ۲ بار می‌گذرند. این ماهواره‌ها ،درمجموع، وقتی انرژی بیشتری نیاز است، ۳۰ دقیقه اضافی نور خورشید را برای نیروگاه‌های برق فراهم می‌کنند.

 
نواک در نشست معرفی این فناوری گفت: «مشکل این است که انرژی خورشیدی زمانی که ما واقعا به آن نیاز داریم در دسترس نیست.»

به گفته او، اگر بتوانیم پیش از طلوع خورشید و پس از غروب آن، مقداری انرژی خورشیدی دریافت کنیم، واقعا عالی خواهد شد، زیرا در این صورت می‌توان با فناوری مبتنی بر بازتابنده این مشکل را حل کرد.

به گفته سازمان بین‌المللی انرژی‌های تجدیدپذیر، هزینه پنل‌های خورشیدی طی ۱۵ سال گذشته ۹۰ درصد کاهش یافته است و کارایی آنها، به کمک پیشرفت‌های فناوری فتوولتائیک، همچنان در حال افزایش است. برخی از گزارش‌ها نشان می‌دهند که انرژی خورشیدی در حال حاضر ارزان‌ترین انرژی است که تا به حال در دسترس انسان بوده است.

اما ماهیت ناپایدار تولید انرژی خورشیدی مشکلی است که کارشناسان می‌کوشند راهی برای آن بیابند. نیروگاه‌های خورشیدی در روزهای ابری نسبت به زمانی که آسمان صاف است، بهره‌وری کمتری دارند. شب‌هنگام تولید انرژی خورشیدی کاملا متوقف می‌شود. اگرچه سیستم‌های باتری و سایر انرژی‌های تجدیدپذیر می‌توانند بخشی از این کمبود را جبران کنند، اما در حال حاضر به نیروگاه‌های هسته‌ای و زغال‌سنگ و گاز به‌منزله منبع پشتیبان نیاز است.

به گفته نواک، «تعویض یک درصد اول شبکه انرژی با انرژی‌های تجدیدپذیر بسیار آسان است، اما جایگزین کردن یک درصد آخر بسیار دشوار است، این همان انرژی است که در روزی که باد نیست و بارانی است به آن نیاز دارید.»

جرم ماهواره‌های رفلکت‌اوربیتال تنها ۱۶ کیلوگرم خواهد بود و آینه‌های مایلاری آن اندازه‌ای حدود ۱۰ متر در ۱۰ متر خواهند داشت. مایلار همان چیزی است که در پتوهای فضایی، عایق‌ها و بسته‌بندی‌ها از آن استفاده می‌شود. آینه‌های این ماهواره‌‌ها به‌شکلی طراحی شده‌اند که نور را در قالب یک پرتو متمرکز می‌کنند. این پرتو بر مبنای تقاضای اپراتورهای مزارع خورشیدی هدایت و متمرکز می‌شود.

 
نواک می‌گوید: «ما می‌خواهیم این کار را تا حد امکان آسان کنیم – مثلا شما وارد یک وب‌سایت شوید، مختصات جی‌پی‌اس خودتان را به ما بگویید. ما بعد از تاریکی، نور خورشید را به شما می‌رسانیم.» به گفته او، این آینه‌ها آلودگی نوری ایجاد نمی‌کنند و اگر شما فرضا حدود ۱۰ کیلومتر از لبه یک مزرعه خورشیدی فاصله داشته باشید، اگر مستقیما به آسمان نگاه کنید، اصلا نوری نخواهید دید، اما اگر به مزرعه خورشیدی نگاه کنید، ممکن است نوعی نور درخشان، شبیه به نور ساختمان‌ را مشاهده کنید.

این شرکت تابستان گذشته، آینه‌ای را روی یک بالون هوای گرم در ارتفاع ۳ کیلومتری بر فراز یک مزرعه خورشیدی آزمایش کرد، که به گفته نواک، توانست «۵۰۰ وات انرژی در هر متر مربع» از پنل خورشیدی تولید کند.

به گفته او، این شرکت نوپا، بودجه پرواز نخستین ماهواره فضایی آزمایشی‌اش در سال آینده را تامین کرده است. برنامه این شرکت، تنها طرح  استقرار آینه در فضا برای تامین انرژی خورشیدی و افزایش کارایی آن نیست، بلکه پیش از این نیز در این زمینه تلاش‌های دیگری کرده است و طرح‌های مختلفی نیز ارائه داده است.

برخی از دانشمندان می‌گویند که بازتابنده‌های در حال گردش ممکن است در آسمان شب آلودگی نوری ایجاد کنند.

دیگر خبرها

  • طرح یک شرکت آمریکایی برای نصب آینه در فضا برای تولید انرژی خورشیدی
  • هزینه مسکن ملی پرند متری ۱۰ میلیون تومان برآورد می شود
  • آفریقا، هدف ویژه صادراتی روغن موتور ایران
  • طراحی و ساخت برج‌های تقطیر محصولی ازشرکتی دانش‌بنیان
  • محصولات سبز نفت سپاهان امسال وارد بازار می‌شوند
  • ربات صنعتی ایران ساخت با هفت درجه آزادی تولید شد
  • طراحی و ساخت برج‌های تقطیر توسط یک شرکت دانش‌بنیان
  • اطلاعات پروژه جدید بهمن دیزل لو رفت!
  • اطلاعات پروژه جدید بهمن دیزل
  • بومی سازی تجهیزات الکترونیکی کاربردی در صنعت دریا