Web Analytics Made Easy - Statcounter

محققان یکی از شرکت‌های دانش بنیان سامانه هوشمند مبتنی بر فناوری‌های مکان محور برای مدیریت مزارع کشاورزی تولید کردند.

به گزارش ایسنا، منوچهر منطقی، دبیر ستاد توسعه فناوری‌های فضایی و حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، با اشاره به طراحی و عرضه این سامانه از سوی یکی از شرکت‌های دانش ‌بنیان گفت: این سامانه امکان ترکیب با سایر داده‌های برداشت اطلاعات مانند حسگرهای زمینی مثل سنجده‌های دما، رطوبت خاک و هوا را نیز فراهم کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این یکپارچگی می‌تواند به کاهش هزینه‌ها و افزایش بهره وری سامانه‌های نظارت بر مزارع کمک کند.

وی افزود: این نقشه‌ها شامل نقشه‌های تراکم و سلامت گیاهان، محتوای آبی، تنش تغذیه‌ای (عدم توازن دریافت کود ازته و سایر مواد مغذی) و مانند آنها است. این نقشه‌ها هر ۶ روز یک بار و پس از گذر ماهواره از آن محدوده، در دسترس کابران قرار می‌گیرد.

منطقی خاطر نشان کرد: از ویژگی‌های این سامانه، امکان ارائه خدمات در لایه‌های مختلف مانند تصویر خام، تصویر پردازش شده، نقشه‌های توصیه‌ای و مانند آنها است که سایر شرکت‌های خدماتی در حوزه کشاورزی می‌توانند با دریافت اطلاعات این سامانه به صورت اجاره نرم افزاری از این زیرساخت استفاده کنند.

به نقل از مرکز اطلاع رسانی معاونت علمی، "ست پلت" سامانه هوشمند توصیه‌گر کشاورزی مبتنی بر فناوری‌های مکان محور است که با پردازش اتوماتیک تصاویر ماهواره‌ای سنجش از دور "سنتینل ۲ " اتحادیه اروپا و با زیرساخت محاسباتی قوی خود، نقشه‌هایی را برای مزارع طراحی می‌کند که کشاورزان برای تمامی زمین‌ها، مخصوصا مزارع بزرگتر از ۵ هکتار می‌توانند به جای سرکشی دوره‌ای زمین، به محدوده‌های تعیین شده در این نقشه ها مراجعه و نسبت به رفع مشکلات مزرعه اقدام کنند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: سامانه رصد مزارع ماهواره مزارع نقشه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۹۴۶۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارخانه نوآوری اصفهان هوشمند راه‌اندازی می‌شود

مدیر پژوهش، خلاقیت و فناوری‌های نوین شهرداری اصفهان گفت: کارخانه نوآوری اصفهان هوشمند با همکاری شهرک علمی تحقیقاتی راه‌اندازی می‌شود که بخشی از فضای کارخانه قرار است توسط شهرداری اصفهان تجهیز و بهره‌برداری شود.

مرتضی نصوحی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: یکی از وظایف اداره ارتباط با صنایع و شرکت‌های دانش‌بنیان شهرداری اصفهان، پیش‌برد فعالیت‌های شهرداری در راستای توسعه کالبدی اکوسیستم کارآفرینی شهر است، این موضوع در طرح شورای اسلامی شهر با عنوان تقویت تولید و خدمات دانش‌بنیان در مدیریتی شهری تصویب شد و شهرداری موظف است از فضاهایی که در اختیار دارد به شکلی استفاده کند تا توسعه اکوسیستم کارآفرینی شهر اتفاق بیفتد.

وی با بیان اینکه از سه سال گذشته همکاران ما در حوزه مدیریت پژوهش فضاهایی را شناسایی کردند تا بتوانیم شاهد این توسعه باشیم، افزود: در یکی از بخش‌ها با کمک سازمان فرهنگی شهرداری، تعدادی فرهنگ‌سرا به این کار اختصاص پیدا می‌کند، سال گذشته در منطقه نوآوری و فناوری دانشگاه اصفهان فعالیت را آغاز کردیم، مقدمات انجام شده و مرکزی تحت عنوان «مرکز نوآوری اصفهان پیش‌رو» در ضلع شمالی این دانشگاه خواهیم داشت.

مدیر پژوهش، خلاقیت و فناوری‌های نوین شهرداری اصفهان تصریح کرد: در نظر داریم سال جاری با همکاری شرکت متروی اصفهان، یکی از ایستگاه‌های خط یک مترو را به مرکز نوآوری اختصاص دهیم، موافقت اولیه دریافت شده و مشغول دریافت مجوز هستیم.

نصوحی با بیان اینکه کارخانه نوآوری اصفهان هوشمند با همکاری شهرک علمی تحقیقاتی راه‌اندازی می‌شود که بخشی از فضای کارخانه قرار است توسط شهرداری اصفهان تجهیز و بهره‌برداری شود، گفت: اولویت در این فضاها با موضوعات مدیریت شهری است و تلاش می‌کنیم شرکت‌هایی در این فضاها جذب شوند و حضور داشته باشند که کسب و کاری که قصد توسعه آن را دارند، متناسب با نیازهای مجموعه مدیریت شهری باشد.

کد خبر 747464

دیگر خبرها

  • کشت قراردادی پنبه در یک هزار هکتار از مزارع سیستان وبلوچستان اجرا می‌شود
  • نقشه‌برداری از ذخایر میگو در خلیج فارس با اطلاعات ماهواره‌ای
  • هشدار نارنجی هواشناسی برای کرمانشاه
  • تصویربرداری ۹۵ درصد از اراضی کل کشور توسط ماهواره پارس
  • هشدار به کشاورزان ۳۱ استان با ورود سامانه بارشی جدید
  • پیش بینی خرید ۹۰ هزار تن گندم از مزارع باوی
  • تولید بیش از ۱۹ هزار تن دانه‌های روغنی از مزارع کلزا شهرستان دهلران
  • ۳۶۳ هزار هکتار از اراضی کشاورزی ایلام آفت‌زدایی شد
  • اجرای طرح پایش هوشمند سوخت ماشین‌های کشاورزی در فارس
  • کارخانه نوآوری اصفهان هوشمند راه‌اندازی می‌شود