Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@00:23:14 GMT

نقش حیاتی نقشه‌های ماهواره‌ای در مدیریت بحران

تاریخ انتشار: ۸ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۳۹۲۰۹۷

نقش حیاتی نقشه‌های ماهواره‌ای در مدیریت بحران

یونس دهقان امروز (جمعه) در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا، گفت: از نخستین روز سال ۱۳۹۹ با ورود سامانه‌های بارشی نسبتا قدرتمند و نفوذ هوای سرد شمالی شاهد بارش فراگیر باران و برف در اغلب مناطق کشور و همچنین وقوع سیلاب برای مناطق جنوبی کشور بودیم.

عصر روز جمعه اول فروردین ۱۳۹۹سامانه اول از مرزهای غربی و شمال غربی و از عصر روز شنبه ۲ فروردین نیز سامانه دوم با رطوبت فراوان پس از گذر از خلیج فارس از جنوب و جنوب غربی ایران وارد کشور شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 با ورود جبهه‌های هوا از شمال و جنوب و با توجه به فراهم بودن صعودهای شدید که نتیجه استقرار جبهه انسدادی کم فشار بر فراز ایران شاهد بارش‌های سراسری و نسبتا سنگین به خصوص در استان‌های جنوبی کشور بوده‌ایم.

وی درباره اقدامات سازمان فضایی ایران در پیش بینی سیلاب اخیر گفت: هرچند پیش بینی‌های هواشناسی در کشور از وظایف سازمان هواشناسی کشور است، اما سازمان فضایی ایران جهت برنامه ریزی، آمادگی لازم در پایش مناطق سیل زده و تهیه نقشه‌های ماهواره‌ای مربوطه و همچنین ارایه اطلاعات لازم به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به منظور آمادگی بدنه اجرایی این وزارت خانه در مقابله با سیلاب احتمالی، نقشه‌های پیش بینی سیلاب برای حداکثر ۱۰ روز آینده در این سازمان تولید و مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرند.

دبیر کمیته مدیریت بحران سازمان فضایی ایران خاطرنشان کرد: برای سیلاب اخیر، مطابق با سطح اطلاعات دریافتی از مدل‌های هواشناسی و با بررسی کارشناسی در سازمان فضایی ایران، ۲۵ اسفند سال گذشته و اول فرودین امسال در دو نوبت اخطار وقوع سیلاب ناگهانی با مشخص کردن استان‌های مستعد رخداد سیلاب تولید شد.

دهقان گفت: بنابرپیش بینی‌های قبلی در روزهای ۲ و ۳ فروردین در استان‌های بوشهر، هرمزگان، سیستان و بلوچستان، کرمان و فارس شاهد سیلابی شدن مسیل‌ها و آب گرفتگی برخی مناطق روستایی بودیم که متاسفانه علیرغم خسارات مالی، خسارات جانی نیز برجا گذاشت. در این زمینه هرچند پیش گیری از خسارات مالی وارد شده در کوتاه مدت غیرقابل اجتناب بود اما با افزایش آگاهی و اطلاع رسانی در سطح جامعه پیشگیری از خسارات جانی کاملا امکان‌پذیر شد.

وی ضمن تاکید بر اهمیت استفاده از نقشه‌ها در پایش مناطق سیل‌زده افزود: از روز اول فروردین  ۱۳۹۹همزمان با شروع بارندگی‌ها در غرب و جنوب کشور در مرکز پایش ماهواره‌ای سازمان فضایی، به صورت مستمر با تجزیه و تحلیل تصاویر ماهواره‌ای نسبت به اندازه‌گیری میزان بارش و مسیر حرکت سامانه‌های بارشی در کشور، اطلاعات لازم را تهیه و در اختیار سازمان مدیریت بحران کشور و جمعیت هلال احمر قرار دادیم.

دبیر کمیته مدیریت بحران سازمان فضایی ایران در خصوص فعالیت‌های سازمان فضایی کشور پس از به اتمام رسیدن سیل تصریح کرد: سازمان فضایی به عنوان مرکز پیش‌رو در دریافت و پردازش سریع داده‌های ماهواره‌ای، بلافاصله پس از پایان بارندگی‌ها با پردازش تصاویر ماهواره‌ای نسبت به شناسایی مناطق سیل زده در کشور اقدام و نقشه‌های مربوطه را در اختیار مراجع ذیربط در سطح کشوری و استانی قرار داده است.

دهقان افزود: نقشه‌های ماهواره‌ای در ارایه خدمات حیاتی جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران، سازمان مدیریت بحران کشور به مناطق سیل‌زده و همچنین در روند پرداخت عادلانه خسارات ناشی از سیلاب یا بحران‌های دیگر نقش مهمی را ایفا خواهد کرد.

برچسب‌ها سازمان فضایی ایران سازمان مدیریت بحران کشور سازمان هواشناسی كشور وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات پروندهٔ خبری خسارت سیل بهاری در نیمه جنوبی کشور

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان فضایی ایران سازمان مدیریت بحران کشور سازمان هواشناسی كشور وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات سازمان فضایی ایران سازمان مدیریت بحران کشور سازمان هواشناسی كشور وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات سازمان فضایی ایران ماهواره ای مناطق سیل زده مدیریت بحران پیش بینی نقشه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۹۲۰۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهروندان از شنا در آب‌های جمع شده ناشی از رواناب‌ها و سدهای خاکی خودداری کنند

ایسنا/کرمان دادستان عمومی و انقلاب شهرستان زرند با اعلام هشدار خطر غرق شدگی، به شهروندان توصیه کرد: از نزدیک شدن به تالاب‌های به وجود آمده ناشی از سیل و محل‌هایی که سیلاب در آن جمع شده خودداری نمایند چرا که ممنوعیت شنا در سدهای خاکی به علت تهدیدات بهداشتی و مهم‌تر از آن خطر غرق‌شدگی به واسطه رسوبی بودن تالاب‌ها و چسبندگی ناشی از گل و لای است.

رضا یعقوبی عصر هشتم اردیبهشت ماه در بازدید از مناطق آسیب دیده از سیلاب اخیر در شهرستان زرند با مثبت ارزیابی کردن اقدامات انجام شده در مدیریت بحران خواستار تحلیل علمی علل ورود سیلاب به شهر زرند و حل دائمی آن شد.

وی گفت: صبوری و همکاری عموم مردم و همچنین زحمات بی‌شائبه و طاقت فرسای مجموعه عوامل دخیل در کنترل و مدیریت بحران در کنترل سیل اخیر بسیار موثر بود.

یعقوبی با اشاره به همراهی تمامی ارگان‌ها در دفع خطر و کاهش خسارات، بر لزوم حفظ آمادگی نهادهای ذیربط تاکید کرد و گفت: باید این سطح از وفاق و همکاری بین بخشی در  آینده هم تداوم یابد و با بهره‌گیری از تجارب میدانی به دست آمده و نیز دعوت از کارشناسان و صاحب نظران در ستاد مدیریت بحران، در خصوص کاهش آسیب پذیری شهرستان تصمیم‌گیری شود و با بهره‌گیری از ظرفیت‌های موجود در شهرستان و نیز پیگیری در سطح استانی و کشوری برای تامین بودجه و امکانات پیشگیری از حوادث مشابه در آینده اقدام شود.

دادستان زرند با تاکید بر اینکه ترک فعل‌ها می‌تواند شامل قصور و اشتباهات در گذشته و اهمال در زمان حاضر باشد، تصریح کرد: زحمات شبانه روزی دستگاه‌های مجری و خدمات رسان از جمله مدیران و کارمندان این مجموعه‌ها در کاهش خسارات احتمالی نباید نادیده گرفته شود و دستگاه قضایی از افراد دلسوزی که به صورت جهادی و با وجود کمبود امکانات برای رفع مشکلات مردم تلاش می کنند حمایت قاطع خواهد داشت.

وی با بیان اینکه مهم ترین اصل مدیریت بحران جلوگیری از وقوع و تکرار حوادث است، گفت: وقوع سیل و تکرار حوادث مشابه در چند سال اخیر انتظار به حق مردم برای رفع نواقص و کنترل بارش‌ها و سیلاب ها را به دنبال داشته و بنابراین در این خصوص هیچگونه کوتاهی پذیرفته نیست.

دبیر شورای پیشگیری از وقوع جرم شهرستان زرند در پایان با اعلام هشدار خطر غرق شدگی، به شهروندان توصیه کرد: از نزدیک شدن به تالاب‌های به وجود آمده ناشی از سیل و محل‌هایی که سیلاب در آن جمع شده خودداری کنند چرا که ممنوعیت شنا در سدهای خاکی به علت تهدیدات بهداشتی و مهم‌تر از آن خطر غرق‌شدگی به واسطه رسوبی بودن تالاب‌ها و چسبندگی ناشی از گل و لای است که این موضوع به دفعات در شهرستان رخ داده و خانواده‌های بسیاری شاهد از دست دادن جوانان خود به علت شنا در سدهای خاکی بوده‌اند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تصویربرداری ۹۵ درصد از اراضی کل کشور توسط ماهواره پارس
  • ثبت ۱۶ هزار زلزله در سال گذشته
  • معرفی کرمانشاه به عنوان هاب مدیریت بحران غرب کشور
  • ترک فعل‌ها در سیل اخیر بررسی می‌شود
  • وقوع سالانه ۱۴ تا ۱۵ هزار زلزله در سطح کشور
  • شهروندان از شنا در آب‌های جمع شده ناشی از رواناب‌ها و سدهای خاکی خودداری کنند
  • ساختمان‌های اداری باقیمانده در مناطق زلزله‌زده کرمانشاه بازسازی و تکمیل می‌شود
  • مبلغ مسئولان کرمانشاه برای تکمیل مناطق زلزله‌زده دقیق نیست
  • سازه‌های کشور باید در برابر زلزله‌های ۸ ریشتری مقاوم باشند
  • اجرای طرح‌های آبخیزداری در کشور راه مقابله با سیلاب است