Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش پارس نیوز، 

 پایش محصولات کشاورزی به طور منظم در سازمان فضایی ایران در حال انجام است و با توجه به اینکه فناوری فضایی در خدمت جامعه و مدیریت صحیح و به روز هر کشور می آید، این پایش ها نیز می‌تواند ابزاری قدرتمند برای مدیریت حوزه کشاورزی در کشورمان باشد.

براین اساس گزارش های دریافتی از سطح زیرکشت محصولات کشاورزی با استفاده از داده های ماهواره ای، از سوی سازمان فضایی ایران در اختیار مدیران استانی قرار می‌گیرد تا با ارائه اطلاعات دقیق، صحیح و به روز، از فناوری فضایی برای مدیریت بهتر کشور بهره برداری شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تولید این نقشه ها و برآورد سطح زیرکشت محصولات کشاورزی در استان های مختلف کشور می تواند در مدیریت سطح کلان کشاورزی بسیار مهم و موثر باشد و براساس این اطلاعات صحیح، می توان تصمیمات صحیح و درست اتخاذ کرد.

استخراج نقشه سطح زیر کشت باغستان‌های استان مازندران و گیلان

هدف از انجام این طرح ، تهیه نقشه باغستان‌های استان مازندران و گیلان مبتنی بر پردازش داده‌های ماهواره‌ای سال ۱۳۹۷ با رویکرد عملیاتی، کمترین هزینه، در نهایت دقت و سریعترین زمان ممکن بنا به نیاز فوری اعلام شده از سوی وزارت جهادکشاورزی بوده است.

با توجه به داده های ماهواره‌ های سنجش از دور در دسترس، در این پایش، داده‌ های ماهواره‌ای سنتینل-۲ (منظومه‌های  A و B) آژانس فضایی اروپا با قدرت تفکیک مکانی حداکثر ۱۰ متر و پوشش هفتگی، مورد استفاده قرار گرفتند؛ همچنین با توجه به ابرناکی بالای مناطق شمالی کشور از داده‌های ماهواره‌ای دیگر از قبیل لندست -۸ و همچنین ماهواره راداری سنتینل-۱ (آژانس فضایی اروپا) نیز، استفاده شده است.

در کنار این مجموعه داده‌ها، با توجه به پیچیدگی خاص استان‌های شمالی کشور از حیث پوشش‌های متنوع منابع زمینی و شباهت‌ های طیفی، جدیدترین الگوریتم‌ها و تکنیک‌های پردازش داده‌های ماهواره‌ای طی فرایند تحلیل سری زمانی و مطالعات سنجش فنولوژیک مبنا، مورد استفاده قرار گرفته است.

در انتخاب فرایندهای پردازشی نیز سعی شده بر مبنای واقعیات و توانمندی‌های حداکثری داده‌های ماهواره سنجش از دور و پوشش زمینی بسیار متنوع، کلاس‌های کاربری باغی قالب در استان های مازندران و گیلان، با حداقل عدم قطعیت استخراج شوند؛ به نحوی که از لحاظ طیفی و مبنای فیزیکی، نتایج قابل استناد بوده و برای پایش‌های آتی نیز جهت کشف تغییرات مورد استفاده قرار گیرد.

باتوجه به فقدان مطالعه میدانی در این طرح، از تصاویر ماهواره‌های با قدرت تفکیک مکانی کمتر از ۱ متر، نمونه‌ های آموزشی و آزمایشی استخراج و جهت ارزیابی دقت نقشه حاصل مورد استفاده قرار گرفتند. نتیجه حاصل از فرایند ارزیابی بیانگر صحت پارامتر آماری «تولید کننده» به میزان ۹۳ درصد و پارامتر آماری «مصرف کننده» ۹۱ درصد و در سطح اطمینان ۹۵ درصد آماری است.

با در نظر گرفتن مجموعه ظرفیت‌ها، پایش و رصد کلاس‌های کاربری مربوط به باغات با میوه‌های نیمه گرمسیری (انواع مرکبات، کیوی و انار) در استان مازندران و نقشه نهایی تولید شده بیانگر آن است که سطح زیر کشت باغستان‌های نیمه گرمسیری این استان به مساحت ۱۱۸ هزار و ۴۴۱ هکتار بوده و شهرستان‌های ساری، قائم شهر و تنکابن به ترتیب با میزان سطح ۳۰۰۷۴، ۱۶۸۸۳ و ۱۵۵۸۰ هکتار مقام اول تا سوم را در این استان در خصوص وجود باغستان های نیمه گرمسیری، به خود اختصاص می‌دهند.

محصول نهایی این طرح با توجه به سفارش وزارت جهاد کشاورزی، نقشه سطح زیر کشت باغستان‌های شمال کشور (کلاس نیمه گرمسیری) است که در نمودار زیر، پراکندگی این باغستان‌ها همراه با آمار مربوط به هر شهرستان آمده است. کلیه فرایند تولید نقشه با وجود حجم بالای تصاویر ماهواره ای در بازه زمانی حدود ۱۰ روز انجام پذیرفت .

در تولید این نقشه از ۱۹۸ فریم تصویر ماهواره‌ای اپتیک و ۳۸ فریم تصویر ماهواره ای رادار در باند C استفاده شده است.

درهمین حال با بهره‌گیری از تحلیل سری زمانی و برازش معادلات هارمونیک و روش حذفی، کلاس باغات نیمه گرمسیری، که عمدتا همیشه سبز هستند، از تمامی اهداف زمینی که شباهت‌های فیزیکی و هندسی با اهداف باغی داشتند (ازقبیل جنگل‌های تنک، جنگل‌های همیشه سبز، درختچه‌های حاشیه‌های جنگلی و سطح سبز داخل بافت‌های مسکونی)، با دقت بالا استخراج شدند.

نقشه فوق نیز تنوع محصولات کشت در استان گیلان را نشان می دهد.

 

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: محصولات کشاورزی سازمان فضایی ایران جامعه کشاورزی ماهواره ایران فناوری فضایی استان های مختلف کشور استان مازندران آژانس فضایی اروپا پوشش استان گیلان استان مازندران استان های مختلف کشور جامعه ماهواره وزارت جهاد کشاورزی پارس پارس نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۶۹۲۴۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقشه فرهنگی کشور درحال بازنویسی است

حجت الاسلام والمسلمین خسروپناه امروز در نشست روسای حوزه‌های علمیه، نخبگان، دانشجویان، اساتید و هیأت رئیسه دانشگاه‌های گلستان گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال‌های اخیر براساس نیاز‌های عصر جدید در موضوعاتی مانند تهیه سند امنیت غذایی، سند هوش مصنوعی و سند فناوری کوانتونومی متمرکز شده است.

وی افزود: علت تحریم این شورا از طرف دولت‌های غربی، تمرکز فعالیت‌های جدی ما در زمینه علوم جدید بوده است.

حجت الاسلام خسروپناه گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی در زمینه راهکار‌های مقابله با مهاجرت نخبگان و تحقق الگوی حکمرانی نخبگانی نیز فعالیت‌های خوبی انجام داده است.

وی افزود: با تلاش‌های چند دهه اخیر در زمینه توسعه علوم انسانی و اسلامی، امروز ایران به یکی از کشور‌های شاخص در رشد کیفی این علوم تبدیل شده و هیچ کشوری به اندازه ما در این عرصه پیشرفت نداشته است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد: سند دانشگاه اسلامی در سال‌های گذشته در این شورا مصوب شده است و با اجرای این سند غالب مشکلات فرهنگی در دانشگاه‌ها رفع خواهد شد.

باشگاه خبرنگاران جوان گلستان گرگان

دیگر خبرها

  • دسترسی به نقشه مترویی راه های کشور در سایت ۱۴۱ فراهم شد
  • برگزاری اولین نشست کمیته پایش، ارزیابی و بهبود شاخص های لجستیک
  • نقشه‌برداری از ذخایر میگو در خلیج فارس با اطلاعات ماهواره‌ای
  • نقشه فرهنگی کشور درحال بازنویسی است
  • تصویربرداری ۹۵ درصد از اراضی کل کشور توسط ماهواره پارس
  • پایش سطح زیرکشت محصولات استراتژیک کشاورزی با استفاده از داده‌های فضایی
  • پایش سطح زیر کشت محصولات کشاورزی با استفاده از داده های فضایی
  • میمند ۲ هزار هکتار گل محمدی زیرکشت دارد/وجود ۳۶۰ گونه گیاه دارویی
  • از نقشه‌های آمریکا با خبر هستیم
  • وزیر صمت: پایش همه کشور در بخش معدن تا پایان سال